INDEPENDENT CHILD

INDEPENDENT CHILD "BAĞIMSIZ ÇOCUK" PROJESİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ

07.04.2023 86

e-Twinning Independent Child "Bağımsız Çocuk" Projesi kapsamında Ana Sınıfı öğrencilerimiz kendi işini kendi yapabilen çocuk olma yolunda ilerliyor.

Öz bakım becerisi bireyin günlük hayatta başkalarından destek ve yardım almadan bağımsızlaşma çabası sonucu oluşur. Çocuklar bu beceriler sayesinde kendilerini düzenler ve çevrelerine adapte olurlar. Okul hayatının başlaması ile birlikte çocukların kendi kendilerine yetebilen bağımsız bir birey olma ihtiyacı artar. Çocuğa karşı aşırı koruyucu tutum ile yaklaşılması zorluklarla yeteri kadar karşılaşamaması nedeniyle zorluklarla baş etme deneyimi kazanılması engellenmiş olur. Bu noktada çocuklara öz bakım becerilerinin gelişebilmesi için fırsat verilmesi gerekmektedir. Bu proje ile öğrencilere okul öncesi gelişim alanlarından biri olan öz bakım becerilerini kazanabilmeleri için deneme fırsatları sunacağız. Bu sayede kendi işimi yapabilirim diyen BAĞIMSIZ ÇOCUKLAR olmalarına katkı sağlamış olacağız.

Okulumuz  Ana Sınıfı Öğretmeni Fazilet BİLGİLİ tarafından yürütülen projenin amaçları;

•             Beden ile ilgili temizlik kurallarını uygular,

•             Günlük yaşam becerileri için gerekli araç gereçleri kullanır,

•             Giyinme ile ilgili işlerini yapar,

•             Yaşam alanında gerekli düzenlemelerini yapar,

•             Sağlık ile ilgili önlemleri alır,

•             Kendini kaza ve tehlikelerden korumayı öğrenir.

Bu projede okulöncesi gelişim alanlarından biri olan öz bakım beceri kazanımlarından yola çıkılarak hedefler belirlenmiş ve planlama yapılmıştır. Öğrencilerin başkalarına muhtaç olmadan gelişimine uygun olan konularda bağımsız davranmasını teşvik edici çalışmalar yapılacaktır. Ailelerin çocukların öz bakım becerilerini kazanabilmelerindeki tutumunu belirlemek için ön test uygulanacak. Ebeveynlerin yapılan çalışmaları desteklemesi, öğrenmenin kalıcı olması ve okul-aile ortak tutum belirlenmesi için bilgilendirme ve iş birliği yapılacaktır. Proje başında ön testler sonunda ise son testler yapılacak ve analizleri yapılacaktır. Öğrenciler farklı kültürden akranları ile tanışacak bireysel ve grup etkinlikleri yapacaktır.  Proje ortakları ile her ay düzenli ay sonu değerlendirme ve yeni ay planlama toplantıları yapılacaktır. Öğrenciler bu proje ile yaparak yaşayarak öğrenecek, yeni deneyimler kazanacaktır.

Şubat Ayı Çalışmalarımız;

1.Kişisel Bakım

2.Mikropla Savaş

3.Günlük Yaşam Becerileri Araç Gereçlerinin Kullanımı